نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه هزینه حملونقل در کشور همسایه ۳۵ درصد کمتر از ایران است، گفت: باید نیازهای حوزه حملونقل بهویژه در بخش جادهای در برنامه هفتم توسعه احصا شود و برای پیشبینی راهکارهای مناسب این بخش کارگروههایی تشکیل و پیشنهادهای تخصصی معرفی خواهند شد.
به گزارش پایگاه خبری خودروها،شهباز حسنپور بیگلری، نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه به دنبال این هستیم که صنعت حملونقل به عنوان یکی از پیشرانهای اقتصادی کشور تعریف شود و مورد حمایت جدی مجلس و دولت قرار گیرد، گفت: باید در برنامه هفتم توسعه اقدامات لازم برای نوسازی حوزه حملونقل جادهای و از رده خارج شدن خودروهای فرسوده انجام شود، چرا که فرسودگی ناوگان موجب کندی سرعت و بالابودن هزینهها و هدر رفتن سرمایههای کشور مانند حاملهای انرژی میشود.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰هزار نفر برای دریافت خودروی سنگین در صف هستند، اضافه کرد: مقرر شد ۳ کارگروه از جمله کارگروه مربوط به خودروسازان، نظام بانکی و صنعت لیزینگ تشکیل شود و وضعیت بررسی شود تا اقدامات موردنیاز برای نوسازی حملونقل جادهای در برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه سال ۱۴۰۲ مشخص شود. نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: بدهی دولت به خودروسازان بابت بهینهسازی مصرف موجب بدبینی خودروسازان شده است، بنابراین دولت باید به تعهدات خود عمل کند.
حسنپور با بیان اینکه استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی به منظور نوسازی ناوگان حملونقل یکی از پیشنهادهای مطرحشده است، ادامه داد: خودروهای سنگین وارداتی باید از شرکتهای معتبری وارد شوند و خدمات پس از فروش آنها کامل در ایران ارائه شود. براساس این گزارش، نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با توجه به نظارتهای میدانی اخیر کمیسیون اقتصادی مشخص شد که صنعت حملونقل کشور با مشکلات بسیاری روبرو است. به طور مثال هزینه حمل در کشور همسایه ۳۵ درصد کمتر از بهطور مثال آستاراست. این در حالی است که حتی خودروهای خارجی ناچارند حدود یک هفته در گمرک معطل بمانند و خودروهای ایرانی این معطلی را ندارند. نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی افزود: باید با حمایت از تولید داخل و با رویکرد قیمت، کیفیت و سرعت در تحویل خودرو بستر لازم برای بهبود این حوزه را فراهم کرد، چرا که در حال حاضر به دلیل ناتوانی در حملونقل جادهای بسیاری از کالاها با مشکل روبرو هستیم.